Bageri BakElit är beläget på Småländska höglandet, mittemellan Aneby och Tranås, strax utanför en by som heter Hullaryd.

Jag startade verksamheten 1999 i en källarlokal på Badhotellet i Tranås, men sedan april 2005 sker all bakning utanför Hullaryd.

Numera arbetar jag med en vedeldad stenugn. Den eldas med blandved som får brinna ner, askan rakas ur och surdegsbrödet bakas direkt på hällen.

Jag använder enbart ekologiska, kravmärkta råvaror.
En del köper jag från krav-godkända odlare här i närheten, men merparten kommer från Saltå Kvarn i Järna.

Jag tycker att den genuina smaken hos ett surdegsbröd kommer bättre fram när det bakas på detta sätt, men hela hanteringen kräver mer tid.

Årstid, luftfuktighet och vedens egenskaper är faktorer som påverkar hela bakprocessen.

 I   Hem   I   Bageri   I   Sortiment   I   Koncept   I   Bakgrund & Länk   I   Fotoalbum   I   Kontakt & Info   I